*

Na imię mam Edyta i od lat hobbystycznie uprawiam rośliny.
Hoje to moja wielka roślinna miłość! Ściągam je skąd się da ... Z najdalszych zakątków Europy i świata.
Poszukuję wciąż nowych gatunków i odmian tych wspaniałych roślin. Podziwiam kwitnienia, zakochuję się w liściach.To jak narkotyk ...
Moja kolekcja, licząca ok 400 odmian hoi, stale się powiększa, a mój dom coraz bardziej przypomina las deszczowy.
Zapraszam do odwiedzin.


*

środa, 27 listopada 2013

Hoya soidaoensis & Hoya obscura yellow

 

Prawda że ładna z nich para ?

 

IMG_6222

IMG_6225

IMG_6226

IMG_6229

IMG_6233

 

***

 

Suszone śliwki/morele  nadziewane orzechami

IMG_6338

IMG_6339

 

Zmodyfikowałam troszkę przepis Łucji , połączyłam go z pomysłem Asi i wyszła mi pyszna przekąska na każdą porę dnia. Zazwyczaj gdy do późna w nocy pracuję przy komputerze, podjadam właśnie to Uśmiech

A robię to tak :

Szykuję 2 pojemniczki na żywność, w jednym układam nadziane orzechami włoskimi suszone śliwki ( suszone śliwki kupuję, własnych orzechów włoskich mam pod dostatkiem )  a w drugim nadziane wcześniej orzechami, suszone morele. I jedno i drugie zalewam miksturą pół na pół : jogurt naturalny + śmietanka 30 % ( kto lubi słodycze może dodać jeszcze jedną część słodzonego mleka skondensowanego, kto się odchudza może użyć samego jogurtu naturalnego ) Tak przyrządzone bakalie, mogą stać w lodówce (w zamykanym pojemniku na żywność/słoiczku ) nawet dobrych kilka dni, można więc sięgnąć po nie zawsze wtedy, kiedy ma się na nie ochotę i są wciąż tak samo pyszne i zdrowe.

Spróbujcie koniecznie - smacznego !

 

*

 

Dobrego dnia dla wszystkich i do ‘niebawem’

Edyta

1 komentarz:

Dziękuję Wam za słowa pozostawione w komentarzach. Jesteście zawsze tutaj mile widziani!
Thank you for all your words.
Your comments are always very welcome.